lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 14: Kanieni elämän tarina

Moikka! Tänään tuleekin postausta meijän kaneista ihan alusta kun ne tuli. Tää postaus tulee vasta illalla kun olin tänään ite ostamassa joululahjoi ja kanitkin sai jtn ;) Katotaanpa mitä pukki tuo ;) No alotetaampa alusta :)


Porkkana on ollu meillä hieman yli vuoden. Porkkana tuli meille Jumbon faunattaresta. Olin mummilla yötä ja käytiin kattomassa kaneja useista paikoista kun olin jo pitkään miettinyt kania ja äiti oli siihen suostunut. Käytiin sitten Jumbon faunattaressa vaikka aattelin että ei siellä kumminkaan oo mutta sinne oli tullu kanin poikasia. Päivä sitten tulleita leijonharjaskanin poikasia. Ne olivat niin söpöjä, siellä oli kolme valkoinen,kirjava ja toffeen värinen. Eli Porkkana. Ihastuin Porkkanaan vaikka Lumia ja muut olisivat tykänneet kirjavasta. Soitin sitten äidille että voidaanko hakea kani sinä iltana töiden jälkeen? Äiti sanoi että joo ja sovin myyjään kanssa että varataan kani. Porkkanan nimi oli jo päätetty ja kaikkee. Käytiin ostamassa ruuat ja tavarat ja häkki hakemassa serkuiltani. Lähdettiin sitten kotiin ja kani tuli meille. Porkkana oli aluks tosi vähällä huomiolla koska se ei ollutkaan se kiltti unelma kani minkä luulin että se oli. Se oli 4 kk uros kani joka halusi omat tahtonsa läpi,sotki,rikkoi ja riehu. Eihän siitä tullu mitään. Porkkana söi ja puri kaikkee. Ei antanut koskee itteensä eikä suostunut syliin. No siinä mä sitten olin hullun tottelemattoman kanin kaa. Eihän siinä mikään auttanut. Päästin sen sitte vaa vapaaks aina sisälle ja ruokin sillä välin ku se oli muualla häkistä. Sai olla koko ajan vahtimassa mitä se teki ja söi. Pitkään olikin sillein että valvoin tunteja yöllä kun Porkkana vaa riehu. Se jyskytti kaltereita,juoksi ja rummutti. Sitten keksin että laitan yöks pyyhkeen häkin päälle. Se autto sen  yhen yön ja sitten se alkoki syömään sitä pyyhettä. No se muutti sitten aina vessaan yöks. Siellä se oli vihdoin hiljaa. Sitten se muutti iskälle. Siitäse sitten alkoi. Aloin olla Porkkanan kaa joka päivä enemmäm ja enemmän. Vieläkin alku vuodesta mentiin Porkkanan ehdoilla mutta kesällä kun Pilvi tuli ja kanit muutti ulos asumaan Porkkanan rupes rauhottumaan. Pian se antokin käsitellä jo vähän ja antoi laittaa käden häkkiin ilman että siinä oli kanin hampaan jäljet. Nyt se onkin kiltti ja ihana kani joka asustelee mun huoneen kulmassa ja on rakastettu perhe lemmikki. Sellanen on Porkkanan hullu tarina. Hullusta kanista-kiltiksi kaniksi :)



Pilvi onkin ollut vasta puol vuotta. Se kaikki alkoi kun mietin että Porkkana kaipaa seuraa. Kysyin sitten että oisiko mahdollista saada toinen kani ja siihen suostuttiin. Rupesin kattomaan netistä ja löysin Pilven. Se näytti täydelliseltä pieneltä pörröseltä kaverilta joka oli vieläpä ilmainen. No otin yhteyttä ja tottakai kani oli jo varattu. Omistaja sanoi että ottaa yhteyttä jos kanin ostajat peruu oston. No aattelin että sinne meni ja jatkoin kattomista. Illalla olin sitten tallilla ja tuntematon numero soitti. Vastasin ja se oli Pilven omistaja. Hän sanoi että saisin kanin jos haluisin koska sillä olisi meillä seuraa ja se pääsisi ulkoilemaan ja omakotitaloon. Soitin sitte iskälle ja he sanoivat että voisivat tuoda kanin jo sinä iltana. Joten niinhän se sitten tuli. Tuli meille. Aluks se oli ujo ja kökötti yksin. Mutta nyt se onkin jo vikas ja kiltti kani. Porkkanan seurasta se ei kyllä nauti mutta ihana perhe lemmikki sekin. Pilven juttu olikin vähän lyhyempi mutta vähemmän aikaakin se on meillä ollut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti