maanantai 2. maaliskuuta 2015

Koira ja kani samassa taloudessa?

Moikka! Monelle kanin ja koiran omistavalle tulee jossain vaiheessa mieleen että kani voi joutua saaliiksi. Meillä on collie ja saksanpaimenkoira, molemmat paimenkoiria joten helpottaa hieman asiaa kuin esimerkiksi metsäsyskoiran kanssa. Saksanpaimenkoiralla on aina ollut kova saalistusvietti ja on edelleen, koira asuu äidilläni joten kanit näkevät koiraa vain kesäsin. Aluksi ei uskallettu päästää edes samaan huoneeseen kun koira kumminkin painaa lähemmäs 45kg, koira oli aina tarkkana ja hyökkeilevä häkkiä kohtaan, aikaa meni melkein vuosi ennekun koira ei enään nähnyt niin suurta syytä hyökkiä kaneja päin. Aina joku oli vahtimassa ja on edelleen jos kanit ovat ulkona komppareissa vaikka olisikin katto. Vaikka koiraan luotamme on se silti niin iso ja voimakas ettei kaneille jää paljoa sanomisen varaa jos se niille haluaa tehä.
Nykyään kanit saavat olla rauhassa häkissä ja koira ei kummemmin kiinnostu niistä ellei hirveää rallia vedä. Porkkana on ollut aina meillä se joka koiria tahalleen ärsyttää ja ollut toki myös aina se josta koirat kiinnostuu. Se ei taas jaksa streessata koirista mitenkään, kävelee päältä tai alta jos tielle tulee. Pilvi pysyttelee aina vähän kauempana mutta ei myöskään karkuun juokse.

Toinen koiramme Viivi, tuli meille käytöshäiriöisenä koirana 5v sitten joten en ikinä olisi uskonut että se joskus tulisi toimeen kanien kanssa. Se kun ei tykkää kamalasti vieraista ihmisistä eikä koirista. Mutta kaikki muut eläimet on ihan lemppareita. Ennen pidettiin aina häkki välissä tai koira kiinni kanien kanssa mutta nykyään juoksevat kilpaa pihalla ja on ihan parhaita kavereita. Syövät vaikka samaa porkkanaa tai salaattia jos sellasta on tarjolla, Viivi on ottanut ne omakseen ja menee aina vieraan ihmisen ja kanien väliin. :D Ulkona se vahtii tarkkaan ettei kanit lähde pihalta ja on mukana aina kanilassa. En ois ikinä uskonut että näin käy mutta niin kuitenkin kävi ja helpottaa elämää kummasti!

Eli se suurimman osan koirien kanssa on mahdollista mutta tarvitaan vai kärsivällisyyttä ja varovaisuutta. Koira kumminkin on saalistaja ja kanilla on luonnollinen pakenemis reaktio.
8 kommenttia:

 1. http://kani-kaverit.blogspot.fi/2015/03/kuvahaaste.html haastoin sinut kuvakilpailuun!

  VastaaPoista
 2. Arvonta luppaunelmia blogissa! Voit voittaa 10€ lahjakortin mustiin ja mirriin, käy ihmeessä osallistumassa. Ohjeet osallistumiseen blogissa,
  www.luppaunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Postaa enemmän ja tee videoita lisää :/ Sun videot ja postaukset on hyviä mut postaat liian vähän :( Tee vaikka miten ruokin kanini, kanien päivä kuvina tai videolla tai aamurutiini kanilassa

  VastaaPoista
 4. http://kokkauksiajakaneja.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html?m=1

  Moikka Emily! Haaston sinut Liebster awardiin, käy tsekkaamassa ohjeet mun blogista :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kani ja koira. Meillä on husky ja se myös kova saalistamaan. itse en pidä kania vapaana koko asunnossa, vaan omassa huoneessa. Kyllä koira ja kani muuten tulevat toimeen.

   http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/
   ~ käythän katsomassa?

   Poista