sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uroksen kastraatio

Moikka! Nyt teen teille postauksen uroskanin kastraatiosta. Porkkana on leikattu viime maaliskuussa niin sen perusteella omaa kokemusta kerron.

Aina siinä on omat riskinsä, nukutus/anestesia on pienelle eläimelle aina riski. Itse en tunne yhtään tapausta jossa kani tai muu pieneläin oisi siihen kuollut. Meilläkin meni ihan suunnitelmien mukaan, Porkkana vietiin eläinlääkärille viideksi iltapäivällä ja kotiin päästiin lähtemään jo kuuden aikaan.
Nukutuspiikkejä Porkkana sai kaksi kun ensimmäinen meni ihan vinoon koko neula kun Porkkana potkaisi, toinen meni oikein ja kani nukahti alle vartin sisään. Katteltiin siinä kun se hoiperteli ja nukahti boksiin. Itse lähdettiin siitä hetkeksi kaupoille kun ihan vieressä oltiin ja kun takaisin tultiin oli Porkkana palliton kani ja vielä syvässä unessa. Saatiin kani samantien mukaan, maksettiin ja lähdettiin. Hintaa operaatiolle tuli 90e, joka oli mielestäni kohtuu hinta.
Porkkana nukkui koko matkan kotin (matkaa oli n. 30min) ja rupesi heräilemään seitsemän aikaa, päänousi välillä ja silmät aukesi. Kahdeksan aikaan Porkkana pääsi jo etujaloillaan ylös mutta takajalat eivät sitä vielä kantaneet ja pissaa vaan tuli kun sillä ei ollut mitään hallintaa. Yhdeksän aikaa Porkkana loikki jo suht normaalisti, toki hiljaa mutta hereillä oli koko kani. Porkkana on aina ollut niin ahne ettei oisi pärjännyt hetkeäkään ilman ruokaa, eli heti herättyään oli syömässä ja juomassa. :D Joka oli hyvä asia sillä aina kanit ei sitä tee, meillä oli jo porkkanasoseet valmiina että ruiskusta annetaan jos on tarvetta mutta eipä tarttenut, onneksi.
Yön Porkkana vietti boksissa rauhallisesti, aamulla sai kävellä hetken vapaana ja pistin takaisin päiväksi boksiin. Illalla pistin Porkkanan tehdashäkkii, siellä se vietti viikon. Se parantui tosi nopeesti alle viikossa, pääsi vapaaksi ja sai paljon huomiota. Viikon jälkeen pistin sen takasin Pilvin kanssa samaan huoneeseen viereiseen komppari osioon. Porkkana oli yhä tosi kiinnostunu Pilvistä, mutta meno rauhottui.

Pilvin ja Porkkanan yhdistämiseen meni varmaan 2kk kun Porkkanan hormoonit oli vielä tosi voimakkaat. Loppujen lopuksi monen epäonnistuneen kerran jälkeen Porkkana rupes vihdoin tajumaan että se ei hyödy siitä mitään. Loppujen lopuks kaikki rupes menemään paremmin ja kanit saatiin yhteen, nykyään ne asuu yhessä kun ois asunut koko ikänsä eikä niitä erota mikään.

Mielipide:

Hyvä hinta (90e)
Hyvä eläinlääkäri ja palvelu (Lazlo, Kirkkonummi)
Nopea parantuminen
Onnistunut leikkaus
Siisti jälki

Kaiken kaikkiaan oon tyytyväinen! :) 
Muutama kuva leikkauspäivältä:


Ja kanit vihdoin yhdessä toukokuussa!

2 kommenttia: