torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenteri lukku 6: Kanieni hyvä ja huonot puolet

Hyvää itsenäisyys päivää kaikille! Tänään tulee luukku numero 6 kun on kuudes päivä. Koko ajan se joulu lähenee ja lähenee. :) Elikkäs kanieni hyvät ja hunot puolet :)                                                                    Porkkana:

Porkkana on tosi ihana ja lahjakas kani. Yleensä se on tosi kiltti ja tottelevainen mut kyllä sillä on huonojakin päiviä. Sillon ei sovi mikään mikä Porkkanan mielestä hyvä. Ne päivät ovat yleensä haastavampia mutta kyllä niistä yleensä selvitään. Porkkanalla oli pienenä tosi paha agressiivisuus omaa ruoka-kuppia ja muita tavaroita kohtaan. Nyt on melkein kaikki pahat tavat kitketty pois. Vain toosi huonoina päivinä saattaa tulla uhkaavasti kädelle. Yleensä siitä selvitään ilman vahinkoa mutta välillä se sitten vähän näykkäsee joka ei sitten olekkaan niin mukavaa. Kyllä se oppii kun kunnolla toruu niin sen jälkeen kyllä huomaa että se on tehnyt väärin kun se kattoo häkistä että anteeks ja kun menee sitten antamaan ruokaa tai muuta tekemään häkkiin niin tulee se nuolemaan kättä. Porkkana on kyllä tosi vilkas ja välillä energiaa on vähän liikaakin ja sillon myös tekee tuhmia vapaanakin. Ulkoilu sujuu jo muitta mutkitta vapaanakin kun Porkkana on tajunnut että jos se ei tottele tai se lähtee viipottamaan niin on sisälle aika varma lähtö. Mä en ite tykkää jos kanit juoksee eikä sitten anna kiinni niin ollaan opeteltu että jos ei totella niin ei varmaan haluta ulkonakaan olla ja sen on molemmat kanit jo tajunnut. :) Mutta Porkkana on yleisesti kiltti ja mukava kani.


                                                                   

Pilvi:

Pilvi ei ole ollutkaan meillä kun puoli vuotta tänään mutta ihana kani siitä on paljastunut. Pilvellä oli aluksi tosi paha aggressiivisuus kaikkea kohtaan. Sitä ei oltu käsitelty hirveästi edellisessä kodissa niin se oli tosi arka. Se vinkui heti kun siihen koski, se ei antanut kiinni ees sisällä ja ruokaankin se koski vain kun kukaan ei nähny. Totuteltiin sitten  varmaan 2 kk käsittelyyn ja ettei tarvitse pelätä kun vähänkin koskee. Siihen se sitten tottui kun aluks vaan oltiin mun huoneen lattialla ja se sai tulla haistelemaan ihan vapaasti. Sitä tehtiin usemapana päivänä ja se sitten uskaltautuikin tulemaan jopa syliin. Vieläkin se silloin lähti heti kun vähän liikahti. Seuraavaksi harjoiteltiinkin nostamista. Se sujui muuten mutta Pilvi lähti saman tien karkuun ja saattoi jopa purra jos yritti ottaa kiinni.  Vapaana oleminen talossa alkoikin sujua. Välillä sitä juostiin karkuun mutta kyllä se usein sitten perään lähti kun lähin kävelemään omaan huoneeseeni koska mä olin ainut jonka se meijän talosta tunsi ja luotti muhun jo jonkun verran. Ulkoilu olikin aivan toinen haaste. Aloteltiin sillä että Pilvi oli mun sylissä ulkona ja käveltiin siellä. Välillä pysähdyttiin haistelemaan ja maistelemaan puita ja oksia. Sitten alotettiin valjaiden päälle laitto. Se oli sellasta hippaa että ei olisi tarvinnut muuten urheilla viikkoon kun sai Pilven perässä juosta. Aina kun toinen remmi meni niin toisen kohdalla se juoksi karkuun. Pian sekin alkoi sujua. Sitten lähettiin ulos ja eihän Pilvi suostunut edes liikuttamaan päätään se vaan kökötti nurkassa ja ihmetteli. Sitten otettiin Lumian kanssa myös Porkkana ulos niin se alkoi rohkaistua ja rupesi liikkumaan. Eli Porkkanann ansiosta päästiin kunnolla ulkoilemaan. Porkkanaa kohtaan Pilvi on vieläkin vähän aggressiivinen ja komenteleva mutta kyllä ne on jo aika hyvin tottunut toisiinsa. Ei niitä vapaana voi yhdessä pitää kun Porkkanaa ei ole leikattu niin saattaisi tulla monta pianokaista. Mutta ulkona voi hyvin olla yhdessä hihnoissa. Pilvi on vieläkin hieman arka omien tavaroidensa suhteen ja uusien ihmisten suhteen mutta ihana ja kiva kani siitä tulikin. Antaa myös käsitellä tosi hyvin ja tykkää olla vapaana. Tulipas tästä Pilven kohasta tosi pitkä mutta näin päin tällä kertaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti