lauantai 27. syyskuuta 2014

Kanieni risut ja ruusut

Moikka! Jossain vaiheessa Pyydeltiin kovasti multa kanien risuja ja ruusuja ja niin päätin sen nyt toteuttaa. :) No aloitan ilman turhia löpinöitä. :)


                             Pilvin risut:

 Hyökkiminen, tosiaan niinkun moni tietää niin Pilvi on aika arka ja välillä sitten säikähtäessään saattaa hyökätä käteen, varsinkin uudessa paikassa se on aika hermona ja silloin saattaa yhtäkkiä ottaa kiinni. Tästä tavasta luottammuksen myötä on päästy eroon. 

Arkuus, se on ollut aika suuri ongelma vauhdikkaan ja ei mitään pelkäävän Porkkana vierellä. Siitä ollaan päästy jonkin verran eroon tämän kuluneen vuoden aikana mitä Pilvi on meillä ollut mutta ei sitä koskaan täysin pois saa. Arkuus vaikuttaa myös esim ulkoilussa uusissa paikoissa sillä jos Porkkana viipottaa jo menemään ja Pilvi vielä tutkii ennen kun pääsee vauhtiin en voi jakautua kahdeksi :D

Karva, sen kanssa välillä tulee liikaakin ongelmia. Sillon kun on sen aika lähteö se myös lähtee ja reippaasti. Se tarttuu vaatteisiin,valjaisiin,lakanoihi,mattoihin ja ihan kaikkeen mahdolliseen joka ei aina ole kovin mukavaa. :D Se aina leijailee ympäri missä ikinä ollaankaan, toki karva on lähtee lyhytkarvaisillakin mutta meillä ainakaan se ei ole niin paha. Onneksi tätä vaivaa on aika harvoin.


                           Pilvin ruusut:

Läheisyy ja rauha, Pilvi kaipaa paljon läheisyyttä kun sillä tuulella on. Rakastaa rapsutuksia ja syleilyä. Toki sillä on myös huonoja päiviä. Myös rauhallisuus on mukava ominaisuus Pilvissä. Se helpottaa monia kanilan arki puuhia kun edes toinen on hieman rauhallinen.

Vauhti, kun Pilvi pääsee vauhtiin niin sitä myös löytyy. Se jaksaa juosta ympäri pihaa innoissaan mukana ja välillä saavuttaa isommankin herran. Esteitä muutamia ollaan kokeiltu mutta niissä on vauhti mutta se ei oikein ole se juttu josta Pilvi tykkää. 

Kaikkien kaveri, Pilvi tykkää tai siis tähän mennessä on tykännyt kaikista kaneista ja eläimistä joita on tavannut. Leirillä ei ketään kania myllyttänyt ja Porkkanankin tutustumisessa se oli se suvaitsevampi osapuoli. Koirista tykkää älyttömästi ja on aina tutustumassa innoissaan. 


                
                        Porkkanan risut:

Ahneus, se tuotti varsinkin kanien yhdistämis vaiheessa vaikeuksia. Pilvi on aina ollut vähän vähäruokaisempi ja Porkkana taas se ahne possu. Ruoka oli Porkkanalle se mitä ei jaettu eikä suvaittu kenekään tulevan lähelle. Nykyään se on melkein täysin normaali ja ruokailut sujuu lähen moitteettomasti mutta onhan niitä huonojakin päiviä aina 365 päivässä. 

Vilkkaus, tuottaa välillä ongelmia. Varsinkin vieraissa paikoissa kun pitäisi siellä boksissa pysyä edes hetken niin heti pistetään vastaan ja alkaa hirveä meteli. Sama välillä yöllä häkissä pistetään bileet pystyyn ja sitten ei kukaan nuku. Myös välillä valjaita laittaessa on vauhtia vähän liikaa ja sitten onkin valjaat väärinpäin päällä. 

Reviiri tietoisuus, oli yksi suurimmista ongelmista kahden kanin kanssa. Porkkana oli erittäin reviiritietoinen ja mikään ylimääräinen kuten Pilvi ei sinne kuulunut. Nyt se on paljon suvaitsevampi isomman häkin ja Pilven myötä. Eli välillä hyökkäili ja tuli vauhdilla päin mutta nyt siitäkin melkein selvitty.


                                        Porkkanan ruusut:


Sosiaalisuus, Porkkana on tosi sosiaalinen tapaus. Aina seuraamassa mitä tehdään eikä pelkää juuri mitään. Tulee mielellään aina ulos koirankin kanssa ja sisällä rakastaa juoksennella yläkertaan ja meidän perässä. 

Vapaana pito,  Porkkanaa voi turvallisin mielin pitää vapaana omalla pihalla ja tutuilla alueilla. Antaa hyvin ottaa kiinni ja usein tulee ihan kun huutaa sen nimeä.

 Lyhyt karvaisuus, on mukava kun karvanlähtö aikanakin ei lentele karvoja kaikkialla vaan ne irtoaa ja on helppo siivota.  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti